va vous faciliter la vie

ondernemingsloket

Welkom bij Formalis : Welke documenten brengt u mee naar het loket

U gaat een zelfstandige activiteit beginnen en u wil naar het ondernemingsloket Formalis komen.

1. U mag naar om het even welk loket komen in België  het loket in de buurt van uw woonplaats, het loket in de buurt van uw werkplek of zelf het loket in de buurt van uw vakantieplaats (zelfs in de Ardennen). Klik hier om de adressenlijst van de Formalis-loketten te bekomen.

2. Aarzel niet om onze loketbediende op te bellen om een afspraak te maken op een ogenblik dat u het beste past, dit bespaart u nutteloos wachten. U bent nochtans altijd welkom, ook zonder afpraak.

3. De loketbediende zal u, ter plaatse, inzicht of copie vragen van sommige documenten, zoals :

  • uw identiteitskaart
  • copie van de statuten, indien u een rechtspersoon inschrijft
  • een schriftelijk mandaat, indien u voor rekening van iemand anders komt
  • copie van uw diploma dat de ondernemersvaardigheden bewijst. U kunt er de geldigheid van nakijken indien u hier klikt.
  • indien u geen diploma hebt, maar u wil de ondernemersvaardigheden bewijzen omdat u vroeger een onderneming hebt geleid, voorzie dan :
    • uw individuele rekeningen van de laatste 3 jaar indien u loontrekkende was

    • een attest van uw kas voor zelfstandigen en uw benoeming indien u zelfstandige of mandataris was.

  • indien de ondernemersvaardigheden door één van uw werknemers bewezen wordt, breng dan zijn arbeidsovereenkomst mee, een mandaat van bevoegdheidsdelegatie door beiden ondertekend en zijn identiteitskaart.

4. De inschrijving in de KBO kost 87,00 € (bij KB bepaald tarief) voor de inschrijving van één onderneming en één vestigingseenheid en het nazicht van de ondernemersvaardigheden. Indien u een tweede, derde, ... vestigingseenheid inschrijft, zal het loket u 87,00 € aanrekenen voor elke bijkomende inschrijving.
De betaling kan, ter plaatse, via Bancontact gebeuren of achteraf per overschrijving.

 

Top