va vous faciliter la vie

ondernemingsloket

Professionele kennis bewijzen : Andere sectoren.

Voeding

Hiertoe behoren de volgende beroepen:

 

slager-groothandelaar:

Het aankopen van slachtvee en dit, na slachting, in het groot voortverkopen of vlees in de vorm van karkassen of gedeelten ervan in het groot aankopen en verkopen.

Beroepskennis kan worden aangetoond door een diploma of door praktijkervaring. Het gaat dan om 5 jaar in bij- of hoofdberoep, deeltijds of voltijds, en dit binnen de laatste 10 jaar.

 

restaurateur of traiteur-banketaannemer:

Het bereiden van warme of koude maaltijden die bestemd zijn om ter plaatse in de inrichting te worden gebruikt (restaurateur) en het bereiden van warme of koude maaltijden bestemd om op bestelling, door de traiteur-banketaannemer, buiten de inrichting te worden opgediend. Bereiding betekent hier elke handeling waarbij een gerecht wordt klaargemaakt, samengesteld, geschikt, opgewarmd of ontdooid.

Beroepskennis kan worden aangetoond door een diploma of door praktijkervaring. Het gaat dan om 5 jaar in bij- of hoofdberoep, deeltijds of voltijds, en dit binnen de laatste 10 jaar.

 

brood- en banketbakker:

Het bereiden van brood- en bakkerijproducten en/of bepaalde banketbakkerijproducten, namelijk producten op basis van soezenbeslag en bladerdeeg, meringues, diverse vetdegen, biscuit- en cakebeslagsoorten, petits fours, taarten, taartjes en gebak

Beroepskennis kan worden aangetoond door een diploma of door praktijkervaring. Het gaat dan om 5 jaar in bij- of hoofdberoep, deeltijds of voltijds, en dit binnen de laatste 10 jaar.

 

Andere sectoren

 

droogkuiser - verver:

Het droogkuisen of verven van kledingsstukken, huishoud- of bedrijfslinnen droogkuist of het ter beschikking stellen van droogkuisinstallaties

Beroepskennis kan worden aangetoond door een diploma of door praktijkervaring. Het gaat dan om 5 jaar in bij- of hoofdberoep, deeltijds of voltijds, en dit binnen de laatste 10 jaar.

 

installateur-frigorist:

Het vervaardigen, in elkaar zetten, onderhouden en/of herstellen van koelkringen in huishoudelijke toestellen en van commerciële en/of industriële installaties en koeleenheden. Een koelkring is het geheel van de technische werkwijzen om temperatuur te verlagen in lichamen, gassen of fluïda, hetzij met een gascompressiemachine, hetzij met een machine gebaseerd op absorptiesystemen, hetzij met een ander procédé volgens de ontwikkeling van de techniek terzake.

Beroepskennis kan worden aangetoond door een diploma of door praktijkervaring. Het gaat dan om 5 jaar in hoofd- of bijberoep, deeltijds of voltijds, en dit binnen de laatste 10 jaar.

 

Top