• FR
  • EN
  • DE
va vous faciliter la vie

ondernemingsloket

Zonnebankcentra: wijziging nacebelcode

Wijziging nacebel-code voor zonnecentra en centra voor lichamelijk welzijn vanaf 01/03/2017

Tot 28/02/2017 werd de activiteit van de zonnecentra in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) hernomen met de codes 96040 en 9604001. Deze code omvatte ook diensten die gelinkt zijn aan het lichamelijk welzijn, geleverd in inrichtingen voor thalassotherapie, kuuroorden, Turkse baden, sauna's, stoombaden, massagesalons, enz.

Sinds 1 maart 2017 bestaan deze codes niet meer en worden deze vervangen door 2 nieuwe nacebel-codes:

  • Code 9604002 voor de zonnecentra.
  • Code 9604003 voor diensten gelinkt aan het lichamelijk welzijn, verleend in inrichtingen voor thalassotherapie, kuuroorden, Turkse baden, sauna's, stoombaden, massagesalons, enz.

Deze codes moeten nu dus gebruikt worden voor elke nieuwe inschrijving van deze activiteiten in de KBO.

Ondernemingen die deze activiteiten al van voor 1 maart 2017 uitoefenen en hernomen werden onder de code 9604001, moeten de toevoeging van deze nieuwe codes vragen aan de beheerdienst van de KBO, via een specifiek formulier dat ter beschikking is op de site van de FOD Economie: http://economie.fgov.be/nl/modules/publications/kbo/formulaires_centres_de_bronzage.jsp

 

Voor uitbaters van zonnecentra kan deze aanvraag kosteloos gebeuren tot 30/04/2017, bij de KBO. Vanaf 1/05/2017 zal het verplicht zijn om de wijziging van de nacebel-code te vragen via het ondernemingsloket.

Voor de welzijnscentra (diensten gelinkt aan het lichamelijk welzijn, verleend in inrichtingen voor thalassotherapie, kuuroorden, Turkse baden, sauna's, stoombaden, massagesalons, enz.) kan u op elk ogenblik de toevoeging van deze nieuwe code kosteloos vragen aan de beheerdienst van de KBO.

Hebt u nog vragen? Neem contact met uw lokaal Formalis kantoor.

Top